Naujausi tyrimai parodė, kad valgant daržoves naudingosios medžiagos yra pasisavinamos daug geriau, nei vartojant maisto papildus.
Teigiama, kad svarbių maistinių medžiagų pasisavinimo mechanizmas vis dėlto nėra toks paprastas. Kai kurie vitaminai bei maistinės medžiagos, pavyzdžiui vitaminas B, rekomenduojamas nėščiosioms, geriau yra pasisavinamas kaip maisto papildas, tačiau dalis tokių medžiagų vis tiek turi į mūsų organizmą patekti iš maisto medžiagų.
Tyrėjai atskleidžia, kad maisto papilduose trūksta reikalingo fermento – mirosinazės. Šis fermentas aptinkamas tam tikros rūšies daržovėse. Be šio fermento medžiagų įsisavinimas sumažėja nuo penkių iki aštuonių kartų.
Šį fermentą sunaikina ir maisto ruošimas, pavyzdžiui, ilgai verdant brokolius, siekiant, kad jie pasidarytų minkšti. Tokiu atvėju jų maistinė vertė krenta. Teigiama, kad daržovės gali būti verdamos tik apie tris minutes. Tokiu atvėju jos išlaikys reikiamą kiekį reikalingų fermentų.
Teigiama, kad brokoliuose randami fitochemikalai gali sumažinti prostatos, krūties bei plaučių vėžio riziką. Valgant neapdorotas daržoves fermentai išskaido gliukozinolatus į dvi naudingas medžiagas – sulforafaną ir eruciną.
Sulforafanas gerina genų veiklą bei pašalina kancerogeninių medžiagų sukeliamą neigiamą poveikį.
Gliukozinolatai taip pat aptinkami ir žiediniuose bei lapiniuose kopūstuose, todėl šios daržovės turėtų būti apdorojamos taip pat, kaip ir brokoliai, kad neprarastų reikalingų fermentų.